mandag den 25. marts 2013

CALIFORNIA

Halløj igen. Så har vi påskeferie! (Eller forårsferie, som de kalder det her - vi skulle jo nødigt træde nogen over tæerne)
Den første weekend her er vi taget til Californien, og nu sidder jeg i bilen på vej hjem. Det har været en rigtig fed oplevelse, og første gang hele familien har været samlet uden for Vegas i et par år. Vi tog af sted fredag aften, og kørte så i 5 timer plus stop. Vi var fremme ved 23 tiden ved vores hotel, pakkede ud og gik i seng.
Lørdag vågnede vi kl 7, og så tog det os et par timer at komme ud af fjerene. Så gik vi ned og fik morgenmadsbuffet på hotellet, og vandrede over til Disneyland. Vi gik gennem security og over og fik en billet. Og så, det var jo dømt til at ske, fik jeg selvfølgelig smidt min væk. Vi havde endda alle sådan nogle nøglekæder med specielle lommer til billetter. Ingen kommentarer, tak. Men heldigvis var jeg i stand til at få en ny, fordi vi stadig havde bonen. Så vi fik prøvet en masse sjove forlystelser, alle sammen tematiseret med en eller anden disneyfilm. De var næsten alle sammen bygget på en eller anden form for visuel effekt. Og det gjorde de også rigtig godt. Fx hvor i danske 'køre langsomt rundt og se på bevægelige dukker'-forlystelser, kan de som regel kun bevæge armen og overkroppen, her havde de forskellige ansigtsudtryk. De bedste forlystelser var dem der var baseret på rigtige film, altså star wars, pirates of the caribean og indiana Jones, de var sjovere og bedre lavet. Men vi havde en masse sjov, og blev der til midnat.
I dag vågnede vi bare op når vi havde lyst, ud over mig, jeg blev vækket af Landin der besluttede sig for at hoppe på mig ved 9 tiden. Så fik vi pakket ned og væk, og begyndte vores rejse mod stjernernes by, Hollywood. Det var fedt nok, der var ikke så meget at se, men der var the walk of fame og de der hånd- og fodaftryk som kendte mennesker havde lavet. Jeg fandt en dansker ved navn Jean Hersholt, som i 1949 havde skrevet "Skaal" ved siden af sine aftryk.
Så gik vi rundt og shoppede lidt, jeg fik et par nye sandaler, og så var det tid til at tage hjem. Det tog omkring en time at få alle tropperne samlet, Landin blev væk et par gange og alle var irriterede og råbte af hinanden, men det lykkedes da at komme ud til bilen. Og nu sidder vi så her. Har ikke rigtig nogle planer for resten af ferien, skal bare hænge lidt ud med nogle mennesker. Og sove længe!

Kulturforskel-of-the-day:
Popradioer i danmark spiller som regel kun det nyeste af det nyeste, og kun et par gange om dagen. Herovre er sangene tit et års tid gamle, og det er de samme 5 der kører i ring. Hurra