søndag den 2. december 2012

Weekend i den salte søs by

Ja det gik jo så ikke så godt det der med at skrive hver dag. Men så får I bare hele historien nu.
Fredag aften ankom vi og mødte Liv og Ed. Liv er fra Norge, så vi kunne snakke dansk/norsk sammen. De var venlige mennesker, og jeg tror Liv havde en idé om at der ikke var bund i vores maver. Der skete ikke så meget den aften, jeg tog et bad og så gik alle i seng.
Lørdag tog vi først ud og besøgte en militærbase, fordi de havde et billigt shoppingcenter. Så tog vi videre til Great Salt Lake og så den. Der var ikke så meget at se, det lignede en hver anden sø, men så har jeg set den. Derefter tog vi til ind til centrum, og startede med at se hvor Liv arbejder; i et sted hvor de finder folks forfædre og holder styr på optegnelserne om folks fødsler og død. Der mødte jeg en af arbejderne, som havde været på mission i Danmark, så hun snakkede dansk. Det var lidt sjovt. Så krydsede vi Temple Square, men det var ikke mørkt nok til at vi kunne se lysene, så vi smuttede over til et nærliggende shoppingcenter, hvor vi tullede rundt et par timer. Det var rigtig flot, der var gjort rigtig meget ud af juledekorationerne. Da det så blev mørkt gik vi tilbage til templet. Det var super flot, en helt vildt masse lys. Gad vide hvor meget de koster i timen... Men det var i hvert fald smukt, og jeg fik også set både den gamle konferencebygning og turistcenteret, hvor de har en stor kopi af jesusstatuen i Vor Frue Kirke. Det var lidt sjovt at se, og folk stod i kø en halv time for at se den. Men man fik ikke at vide at den oprindelige står i Danmark. :(
Så tog vi hjem, og gik i seng.
I dag er gået med hjemrejsen. Vi startede med at pakke i nogle timer, og så tog vi af sted. Vi stoppede en tur forbi IKEA, fordi Becky ville have noget marcipan til at lave en norsk marcipankage Liv viste hende. De havde aldrig været i IKEA før.
Så tog vi ud og besøgte Beckys mor på hendes plejehjem. Eller undskyld, assisted living. Eller som Becky og hendes søster kalder det, deres mors lejlighed. Det var åbenbart første gang Becky havde været der, så det var lidt hårdt for hende at se sin mor der. Hun har alzheimers, så vi førte den samme samtale et par gange. Det var faktisk en ret rørende og tankevækkende oplevelse.
På vejen hjem tog vi ind og spiste på en restaurant i st George, og nu er vi ved at være ved udkanten af Vegas. I morgen er det normal skoledag igen, og så har jeg jo audition til Jeckyll og Hyde efter skole.

Kulturforskel-of-the-day:
At køre 8 timer hver vej for at besøge en bygning og nogle venner i en dags tid eller to er helt normalt. Ca som vi måske regner en tur til Århus eller noget lignende.